Ознаке

….

Autor Editor VOPUS
Popol Vuh, «knjiga sa savetima», jeste dragulj majanske literature, gde su izložene izvanredne mističke, filozofske, umetničke i duboko naučne vrednosti.

Maya (Maja) je bila sjajna civilizacija, potomci atlantiđana, koji su dali svetu pravi model edukacije.
POPOL VUH (Knjiga sa savetima)Nikada nećemo zaboraviti onu lepu rečenicu na majanskom ritualnom jeziku koja doslovno kaže: “HELI LAMAH ZABAC TANI”, koju su četiri jevanđelista ezoterički interpretirali na različite načine.Veliki KABIR Isus izgovorio je, na izvanredan način, ovu rečenicu na veličanstvenom vrhu Kalvarije. „Sada u tvoje ruke prpuštam svoj duh“; to je nesumnjivo njeno značenje na jeziku Maja.Očigledno,Veliki Hjierofant Isus učio je jezike NAGA i MAYA u Orijentalnom TIBETU, i ovo je demonstrirano.

U sakralnom manastiru iz Lase (LHASSA), na Tibetu, još postoji knjiga koja doslovce kaže sledeće: “Isus se pretvorio u najvećeg Majstora koji je ikada na Zemlji postojao”.

Neki mudri pisac je rekao:POPOL VUH (Knjiga sa savetima)

Istorijski je utvrđeno da NAUKA-RELIGIJA znana od Hristosa u Egiptu, Indiji i Tibetu, bila je Maja.
Postojao je duboki okultizam Maja, nesumnjivo Hristosu poznat, koji je odabrao simbole (Maja) kao dokaz njegove oplođavajuće ljubavi.
Ne može se više pretpostaviti kao slučajnost činjenica da je odabrao Majanski Krst, Trojstvo i Dvanaest Apostola i mnogo drugih simbola, kako bi podvukao ogroman naučno-religijski smisao njegovih pridika.

Više je nego evidentno da su Maja Atlantiđanski doneli svoju Religiju-Mudrost u Centralnu Ameriku. Neosporno je da su oni kolonizirali Tibet, Vavilon, Grčku, Indiju, itd. Nema nimalo sumnje da je ritualni jezik Isusa Hrista bio jezik Maja… (Tajna doktrina iz Anahuaka, pogl. 7: Atlantida

videti više: http://www.vopus.org/sr/gnoza/gnosticka-antropologija/popol-vuh-knjiga-sa-savetima.html

još:

http://people.westminstercollege.edu/students/awc1219/HybridAWC/Social%20Life.htm ,

http://people.westminstercollege.edu/students/awc1219/HybridAWC/Summary.htm ,

http://www.vopus.org/en/gnosis/gnostic-anthropology/popol-vuh—the-sacred-book-of-the-mayas—continued.html ,

http://www.vopus.org/en/gnosis/gnostic-anthropology/popol-vuh-sacred-book-of-the-mayas.html ,