Ознаке

BEOGRAD – Jako nevreme pogodilo je u popodnevnim satima teritoriju Beograda, ali i područje oko Lajkovca, gde je padao grad.

Prema podacima Republičkog hidrometreorološkog zavoda, u Beogradu je palo 20 litara kiše po metru kvadratnom, a najobilnije padavine zabeležene su u Ripnju, Makišu i Petlovom brdu.

U nekim delovima Beograda padao je i grad.

Kišu je pratio vetar, koji je, prema podacima RHMZ-a, duvao brzinom od 16 metara u sekundi.

U Hidrometeorološkom zavodu je rečeno da je jako nevreme, praćeno gradom, u popodnevnim satima pogodilo i teritoriju Lajkovca.

I Topolu i Aranđelovac oko 18:30 pogodilo je nevreme praćeno kišom i olujnim vetrom koji je nosio krovove sa kuća, drveće i bandere, zbog čega su pojedina mesta ostala bez struje, a magistralni put ka Beogradu trenutno je neprohodan, izjavio je predsednik opštine Topola Dragan Jovanović.

„Nevreme je trajalo nešto više od pola sata i veoma jak olujni vetar odneo je krovove sa pojedinih kuća u selima Belosavci, Krćevac, Zagorica i Jelenac u opštini Topola i oni su trenutno bez struje“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je i jedan deo Aranđelovca bez struje, kao i sela Kopljari i Orašac u toj opstini.

Jovanović je objasnio da magistralni put Topola – Beograd trenutno nije prohodan, jer je olujni vetar drveće i bandere naneo na pojedine delove te saobraćajnice.

„Radnici Preduzeća za puteve ukljanjaju drveće i bandere sa puta i on će vrlo brzo biti prohodan“, rekao je Jovanović i dodao da se takođe radi i rešavanju problema snabdevanja strujom sela koja su bez nje ostala, a usled obaranja bandera.

Jovanović je dodao i da u nevremenu nije bilo grada, a u radarskom centru Bukulja je rečeno da su dejstvovali.

OLUJA UNIŠTILA SELO NADOMAK LAZAREVCA

Olujno vreme u sredu uveče je nanelo veliku štetu selu Šopić nadomak Lazarevca. Na ulicama ovog mesta je vladala prava scena iz horor filmova jer su se kamioni prevrtali na Ibarskoj magistrali, a vetar je nosio i krovove.

Meštani sela Šopić tvrde da je selo potpuno uništeno za samo tri minuta. Zvonik seoske crkve je srušen, krovovi su leteli, a kamioni prevrtali po Ibarskoj magistrali.

Da podsetimo, pre neto više od mesec Lazarevac je stradao u poplavama, a u sredu uveče je nova nesreća pokucala na vrata stanovnika ovog grada.

Nevreme pogodilo Beograd i Lajkovac, nezapamćena oluja uništila selo kod Lazarevca, čupala drveće, obarala kamione | Beograd | Novosti.rs.